Kategori: Livet


BDSM Åtalet

av den 30 Sep, 2010, i kategorin Livet

En utav dom möljliga dommarna är klara…

…för tydligen har dommen överklagats till hovrätten. Tingsrätten ogillade iallafall målet och den anklagade antar jag har fått ersättning.

Domslut
Åtalet ogillas

Skadestånd
Emilia Hetlesaethers skadeståndsyrkande ogillas.

Ersättning
Kerstin Hedelin tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som
målsägandebiträde med 64 226 kr. Av beloppet avser 44 226 kr arbete, 6 240 kr
tidsspillan, 915 kr utlägg och 12 845 kr mervärdesskatt. Denna kostnad ska stanna
på staten.

Bo Petersson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 82 526 kr. Av beloppet
avser 62 937 kr arbete, 1 820 kr tidsspillan, 1 580 kr utlägg och 16 189 kr
mervärdesskatt. Denna kostnad ska stanna på staten.

Staten borde hålla sig ifrån vad folk gör i sin sänghalm och det borde vara förbjudet att överklaga denna domen.

Läs om målet:

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/B_326-10.pdf

Kommentera : mer...

Nyinköpt bil

av den 12 Aug, 2010, i kategorin Livet, Mica

Att köpa billig bil på blocket

Jag har haft problem med bussförbindelserna på helger och vissa vardagar när jag ska till jobbet även innan semestertiderna kom så jag bestämde mig för att gå ut och blocket och köpa den billigaste besiktade bilen jag kunde hitta inom mänskligt avstånd, detta resulterade i en Wv Gold tvåa från 87. Bilen införskaffades för 2700:-, skatten kostade 501:- med påställningsavgift. Det enda jag igentligen brydde mig om när jag köpte den var att motorn gick bra och att det fanns bra bromsar med handbroms. Till all lycka så varken läckte eller drog motorn någon olja, alla lampor fungerade och elsystemet var orört. Dom felen som fanns på bilen när jag köpte den var att det finns väldigt dålig omhändertagen rost, tempmätaren går i bott så fort man sätter på tändningen och hastighetsmätaren fungerade inte.

Det första jag gjorde var att jag köpte ny sätesklädsel och ett par tärningar, kopplade in en bilstereo jag hade liggandes och baslåda såklart. Så här långt har jag en extrakostnad på ungefär 500:-. Jag fick hjälp av Anders så vi kollade hastighetsmätaren vilket slutade upp med att kugget nere i växellådan satt i lite dåligt, hakade i den och hastighetsmätaren fungerade. Vi konstaterade även den dagen att tempmätaren är ett fel i instrumentpanelen och det behövs införskaffas en ny för att få den att fungera som den ska. Jag läste på besiktningspapprerna att fjäderna höger bak var av men hade gått igenom endå så vi tog och kapade av fjädrarna bak 2 varv för att jämna ut, och ett varv fram. Vi bankade även lite på avgassystemet så det inte skulle slå i golvet så mycket, någon 18 åring som svetsat ihop det. Än så länge är jag fortfarande uppe i en extrakostnad på ca 500:-. Hatthyllan som satt i bilen var från en golf trea så den passade inte så bra, så Anders byggde en ny åt mig i trä och klädde in som jag fick :)

För en vecka sedan dock när jag var påväg till Ikea så stannade motorn hastigt, jag konstaterade att den inte tände genom att ta loss tändstiftet och åkte iväg och köpte en tändspole för 200, och bilen startade fortfarande inte. Anders lyckades få tag på en hallgivare som vi fick bondemontera efter att jag fått bilen hembogserad till honom men bilen tände fortfarande inte, då kosntarerar vi att rotorn inte går runt och plockar isär kåpan till kammremmen och ser till våran förtvivelse att kammremmen inte har några kugg kvar vid veven, suckandes åker jag hem för dagen och åker sedan dagen efter och köper en kammremssats för 650:-. Vi lyckas byta den och bilen går som en dröm igen. Så nu har jag en extrakostnad på ca 850:- + 500:-.

Så nu kan jag ju säga att jag fått en fullt fungerade bil för 2700 + 501 + 500 + 850 = 4551:-. Jag har även köpt lite högtalare osv men av vissa anledningar så skriver jag inte ut summan på internet, då vissa av er vet vart jag bor :)

Fullt fungerande bil 4551, inte så dålig deal va?

2 Kommentarer :, mer...


Angående BDSM-Åtalet

av den 12 Jun, 2010, i kategorin Livet

När kommer sexpolisen för att undersöka mina sexvanor?

Det har varit väldigt mycket prat i media på sistonde om ett BDSM fall mellan en 16årig flicka och en 32årig man, där flickan hade tagit kontakt med mannen via en internetsajt och fått skriva en slavansökan. Flickan uppger i denna slavansökan att hon vill bli behandlad som en slyna osv, när flickan och mannen väl möts så låser han in henne i en hundbur och även sätter fast “Klädnypor” i hennes bröstvårtor och fäster dessa mot en vägg så hon tvingats stå på tå. När flickan väl kommer hem så ser en anhörig hennes blåmärken och larmar polisen och nu är åtalet väckt. Enligt den information jag har snappat upp hitils så har flickan sedan tidigare ett skadebeteende men som hon inte har idag. Denna rättegång handlar om ifall man ska kunna samtycka till BDSM sex eller om det automatiskt blir misshandel.

Mina personliga åsikter är mer åldersglappet att flickan var 16 år och mannen var 32 än det sexet dom utövade. Enligt lag är flickan juck-myndig men jag tycker fortfarande att en 32 åring inte har så mycket hos en 16 årig flicka att göra. Däremot behöver vi inte staten för att tala om för oss vad vi gör i sänghalmen !

BDSM världen är ganska stor och kan framförallt hittas på Darkside.se och jag har vänner som tycker om sadomachism. Oftast används kod-ord eller en lampa eller något liknande som stopp signal och använder man sig inte av dessa under akten utan ångrar sig i efterhand så får man helt enkelt stå sitt kast. Det hade varit en helt annan sak om flickan under akten hade använts sig av dessa och verkligen velat sluta och mannen inte hade slutat. Jag anser inte att mannen i efterhand är ansvarig för att flickan ångrar sig, då hon faktiskt samtyckte under akten. Denna rättegång handlar alltså om ifall personer ska få utspela sin sexualitet i samtyckte eller ifall staten ska få bestämma vad vi får göra i sängen.

Enligt min mening är BDSM något estetiskt och vackert med närhet till en annan, även om jag aldrig kommer bli så extrem som personerna detta åtalet handlar om. I dom flesta bdsm relationer så läggs regler upp innan någonting utövas och det brukar oftast talas igenom grundligt, min tolkning av detta åtalet är att slavansökan som flickan gav till mannen är just detta då hon talade om hur hon ville bli behandlad. Jag tycker inte om hur media gör detta till ett fall av grovmisshandel.

Media länkar

2 Kommentarer :, , mer...

Dags för gallstensoperationen.

av den 02 Jun, 2010, i kategorin Livet, Mica

Äntligen !

Just nu så sitter jag på balkongen på avdelning 6 i Alingsås sjukhus och väntar på att bli trött så jag kan hoppa in i duschen och duscha med något special medel som ska göra mig helt steril och skrämma bort alla elaka bakterier! Det har varit en helt underbar dag i övrigt med massor med sol, gått i mina nya skor hela dagen utan några skavsår dessutom :3 Efter duschen sen så ska jag väll gå och lägga mig och försöka sova.

Enligt vad jag förstått mig vara avdelningschefen här så är jag bland dom första som ska opereras imorgon så natten kommer och väcker mig och ber mig duscha en gång till(får se till att peta lite extra i naveln så det verkligen blir rent :P eftersom att dom visst ska göra en liten smiley under naveln där dom kommer plocka ut gallblåsan sen ;) ). Sedan så ska jag få en lugnande tablett och sedan så ska dom bädda ner mig i varma filtar och kuddar(Jag får iallfall ingen krama dig själv tröja :D ) och sedan ska jag få ligga där tills det är dags för min operation. När det väl är dags så rullar dom iväg med mig genom långa korridorer och där ska jag snarka medans dom blåser upp mig som en ballong och kör in kameror i alla hål och även skapa sina egna! ;3

Jag är iallafall väldigt nervös inför ingreppet och den enda vän jag har här i Alingsås har inte svarat på telefonen hela dagen när jag faktiskt har behövt väldigt mycket stöd :( Tack Sofia för att du svarar i telefonen iaf :3 trots att du är skåning är du underbar ;3 Jag har fått ett jättetjusigt armband med sträckkod på och grejer så att jag kan skylta med mitt personnummer! :3

(Om jag överlever ingreppet så) gör jag en post när jag vaknar till ;3 kommer det inte inom två dagar… vänta lite till!

7 Kommentarer :, mer...

WTF Collective (Jon Lajoie)

av den 30 Maj, 2010, i kategorin Internet, Livet, Multimedia

Nu har jag inte skrivit på ett tag då jag har jobbat som en galning :3 Nu på torsdag så är min gallstensoperation som dom flyttade fram en månad(vet inte om jag skrivit det här?). Jag kommer antagligen ligga i full smärta när jag skriver ett inlägg om det ;3 Jag kommer ha netbooken med mig så det blir nog bra :3 Här får ni en rolig video av mig!

Kommentera :, mer...

Regnbågspromenaden i Göteborg

av den 17 Maj, 2010, i kategorin Livet, Mica

Var riktigt kul !

Promenaden började på Göteborgsoperan och jag såg väldigt många intressanta människor som t.ex. Göteborgs björnklubb(typ stora håriga bögar som skyltar med det :P ). RFSL och RFSL Ungdom var såklart på plats med color of love. Promenaden avgick ungefär vid 14.00 och jag vet inte riktigt när vi kom fram, jag hörde dock att det var ungefär 4000 personer som gick i promenaden men hur mycket dom siffrorna stämmer vet jag ju inte :) När vi väl kom fram till museumet där dom skulle ha avslutningen så spelade dom så hög musik så inte ens jag orkade vara där utan jag fick gå därifrån för att sedan komma tillbaka och träffa Mushi och Cim. Vi gav oss ut på ett äventyr för att hitta billig mat och en billig öl, detta äventyr slutade dock upp med dom dyraste pommesfritten jag någonsin köpt :3

Det var kul iaf och jag gav er lite onödig läsning! :3

Kommentera : mer...

Gallstensoperation och timanställning

av den 20 Apr, 2010, i kategorin Livet, Mica

…Ekonomin lär ta stryk av det

Jag ska in på gallstensoperation den 4e maj där dom ska gå in med “titthåls kirurgi” och ta bort hela gallblåsan, jag ska tydlingen skrivas in den 26/4 och jag ska vara där 7:15 på morgonen och lägga hela dagen fram till 16:00 på att få lite prover tagna och att prata med narkos läkare, det låter som en hemskt lång tid för att göra det men jaja, ytterligare en arbetsdag som försvinner på det.

Anmäl dig i receptionen i Centralhallen kl 07.15. Besöket kostar 300 kronor.
Du kan även betala med kort.
Därefter går du till laboratoriet.
Där skall Du först vila 15 minuter i lab.s väntrum i entreplanet.
Du behöver ej vara fastande.
Efter provtagningen går Du till inskrivningsmottagningen avd 6 & 8 på plan 5.
Där får Du träffa sjuksköterska, kirurgläkare och narkosläkare.
Avsatt hela dagen fram till kl 16.00 för inskrivningsbesöket…

Jag tycker detta låter lite krångligt att utföra klockan kvart över 7 på morgonen men det dom vill säga är väll att jag ska gå till labaratoriet för att ta prover och sedan vänta till 16.00 på att få träffa narkosläkare? Låter som netbooken och iPhonen kommer komma till användning iaf, hoppas inte att det är som på akuten där det inte finns någon täckning alls och i så fall får jag ta chansen i akt att läsa ur boken Butch is a noun och lämna tillbaka den till Marie Axelsson någongång :)

Det är helt otroligt att alla kvinnor på min familjs sida nu snart har haft gallstensoperationer och min storebror har haft njursten, varför har vi blivit förbannade med detta då det gör så ont? :P

Det står även i papprerna att dom alltid försöker utföra operationerna i tid men att det kan fördröjas pga akuta operationer och stora operationer. Jag har en liten känsla av att jag kommer vara en utav dom personerna som får ligga och vänta i dagar bara för det :) Hoppas att jag kan återgå snabbt till jobbet efter operationen. Jag vet att jag inte får bära tungt två veckor efter operationen men om jag mår bra så borde jag väll kunna återgå till jobbet sålänge jag tar det lugnt? Eftersom jag inte har någon i närheten av mig så undrar jag hur bra jag kommer klara mig dom första dagarna dock. *går igenom sin telefonbok*

2 Kommentarer :, , , mer...

2000:a talets syn på relationer?

av den 04 Mar, 2010, i kategorin Livet

Är ett rent skämt

Jag ska inte dra alla över en kamm, men det blir väldigt mycket prat om att vara Polyamorös vilket jag bara anser är ett ord personer använder för att få knulla runt. Jag har massor av kompisar som anser sig själva vara polyamorösa och jag dömmer dom inte bara för att jag inte tror att det går att bygga en framtid på det, sedan så finns det som i alla grupper personer som säger en sak och vill en annan. Jag kan tro på idèen att det går att vara kär i fler än en person samtidigt, och att sex igentligen inte har något med kärlek att göra men om man ska ha ett polyamoröst förhållande eller ett öppet förhållande så betyder det inte att man inte ska prata med sin partner. Att ha ett polyamoröst eller öppet förhållande betyder inte att man kan fånga in första tjej/kille på stan och knulla bara för att man vill, att ha ett förhållande bygger på att man ska kunna lita på personen och att det ska finnas någon grund att bygga vidare på och tycker man att knulla runt är en bra idèe, visst, men prata med mig först.

En person som nyligen lämnat min sida försökte nämligen med just detta argument men ville igentligen något helt annat, utan att göra någon arg, “Pippa runt”, Att vara fri. Denna personen ville inte prata med mig om det utan det handlade enbart om friheten att kunna göra det precis när personen ville och då ska man inte ha ett förhållande om man inte kan med grunden i vad ett förhållande bygger på. Jag kanske har en gammal syn på hur förhållanden “borde” fungera men jag vill iallafall kunna bygga upp en framtid med en person och sålänge jag kan se en någorlunda problemfri framtid och att jag fortfarande älskar personen så känner jag att det är värt att slåss för. Om jag nu går ut på stan för att leta upp någon så är det vad alla letar efter, tjej som kille, ett engångsligg. Jag förstår att det inte är så många 21 åringar där ute som letar efter detta idag framförallt pga. kommunikationssamhället där man hela tiden kan “träffa bättre”.

Internet community’s

Har ni någonsin varit inne på sajter som t.ex. Qruiser eller Darkside.se?
-Där kan man ganska klart se en generell syn på hur personer vill ha sina förhållanden. Internet fungerar på ett sådant sätt att människor kan vara så annonyma som dom önskar sig att vara och kan därför spela ut hela sin sexualitet utan att det igentligen binder det till dom, och så även åsikter osv. Det är ganska sjukt igentligen hur många erbjudanden jag faktiskt får på PM samt vad det är för typer av erbjudanden och hur många personer jag har anmält till abuse för det.

Det jag vill få sagt

..är igentligen mer än vad jag kan skriva, men jag kände att skriva detta hjälpte mig en hel del endå. En god vän och en annan person har försvunnit ur mitt liv pga. just detta och har skött det hemskt dåligt i topp på det. Jag känner mig lurad och utnyttjad.

2 Kommentarer :, , , mer...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!